Copy-Print.sk

Bez tlačenia to zatiaľ nejde, ale môžeme aspoň tlačiť eko?

7. augusta 2023

Bez tlačenia to zatiaľ nejde, ale môžeme aspoň tlačiť eko?

Tlačenie je nevyhnutnou súčasťou každodenného života a bez nej by sa stále nezaobišli ani moderné kancelárie. S rastúcim povedomím o ochrane životného prostredia sa však vynárajú otázky, ako môžeme tlačiť ekologicky a minimalizovať negatívny dopad na prírodu.

V Európskej únii je cieľom dosiahnuť klimatickú neutralitu do roku 2050 a súčasťou toho je aj zníženie množstva odpadu a uhlíkových emisií. Tlačiarenský priemysel je jedným z tých, ktorý môže prispieť k dosiahnutiu týchto cieľov. Podľa štatistík sa ročne vyprodukuje viac ako 11 miliónov ton odpadu z tlačiarne a papierových výrobkov. Avšak, existuje mnoho spôsobov, ako minimalizovať tento negatívny vplyv.

Výrobcovia tlačiarní sa už roky snažia vytvoriť ekologickejšie produkty. Jedným z tých, ktorý predvádza, ako sa to dá urobiť, je spoločnosť Epson. Ich tlačiarne používajú technológie, ktoré minimalizujú spotrebu energie a atramentu, čím sa znižuje negatívny vplyv na životné prostredie. Okrem toho, sa Epson snaží používať recyklované materiály a minimalizovať množstvo odpadu pri výrobe svojich produktov. Ich angažovanosť v oblasti ochrany prírody je aj dôvodom, prečo sú ich produkty často ocenené v rámci rôznych ekologických súťaží.

Okrem výberu ekologickej tlačiarne, existuje aj mnoho ďalších spôsobov, ako tlačiť zeleno. Napríklad, používanie recyklovaného papiera alebo papiera s certifikátom FSC, ktorý pochádza z udržateľného lesného hospodárstva. Ďalšou možnosťou je minimalizovať počet tlačených dokumentov a používať digitálne formy namiesto papierových.

Prenájom tlačiarní môže byť ďalšou zelenou voľbou pre firmy a jednotlivcov. Tento koncept sa v posledných rokoch stal populárnym vďaka jeho výhodám, ktoré sú nielen ekologické, ale aj ekonomické.

Prenájom tlačiarní umožňuje firmám a jednotlivcom využívať tlačiarenské zariadenia bez nutnosti ich vlastniť. To znamená, že nemusia investovať do drahých tlačiarní a ich príslušenstva, ako sú napríklad náplne a tonery. Navyše, prenájom tlačiarní poskytuje väčšiu flexibilitu, pretože firmy môžu zmeniť typ alebo veľkosť tlačiarní podľa potreby.

Okrem týchto ekonomických výhod prenájom tlačiarní prináša aj ekologické výhody. Pri prenájme tlačiarní sa totiž znižuje množstvo odpadu a emisií CO2, ktoré sú spojené s výrobou, balením a prepravou nových tlačiarní a tonerov. Namiesto toho, že by sa každý rok kupovali nové tlačiarne, firmy môžu využívať už existujúce zariadenia, ktoré sú často renovované a preto aj ekologickejšie a zároveň plnohodnotne spoľahlivé.

Prenájom tlačiarní teda predstavuje ďalší spôsob, ako môžu firmy a jednotlivci prispieť k ochrane životného prostredia a zároveň ušetriť peniaze. Ak hľadáte spoľahlivého a ekologicky zodpovedného partnera pre prenájom tlačiarní, spoločnosť Copy Print Group je k dispozícii aj pre vás. S ich širokou ponukou tlačiarní a príslušenstva vám pomôžu nájsť ten správny produkt pre vaše potreby a zároveň prispieť k udržateľnej budúcnosti.

Kliknite sem

Táto stránka používa súbory cookies na zlepšenie funkcií prehliadania. Prečítajte si informácie o tom, ako používame cookies a ako môžete zmeniť tieto nastavenia. Čítať viac